Bildpuffar och artikelstilar

Här hittar du samtliga komponenter - dvs artikelstilar och bildpuffar - som finns tillgängliga för tillfället.

Article: Simple

En artikelstil som får placeras valfritt på sidan. Om den ligger under puff image wide-komponenten bilr artikelrubriken taggad som h1. Stilen är lämplig att användas högst upp på sidor, till längre texter och även till texter som inte innehåller några bilder. Maxbredd på bild 885 px.

Article: Image to the Left

Den här stilen får placeras var som helst på sidan. Om stilen används högst upp på sidan är bilden nedskjuten för att hamna innanför den yttre marginalen.

Storlek på bild - maxbredd 282px.

Article: Image to the right

Den här stilen får placeras var som helst på sidan. Om stilen används högst upp på sidan är bilden nedskjuten för att hamna innanför den yttre marginalen.

Storlek på bild - maxbredd 282px. I exemplet är bilden 350px hög.

hej

Article: Grey with image

Den här artikelstilen får inte användas överst på en sida eftersom det grå krockar med navigationen.

Bilden ska vara 282px bred.

Stilen används för att bryta av eller lyfta viss information på en sida. Använd med sunt förnuft så att det grå inte dominerar! Det är inte ett sidformat där bakgrunden är grå utan snarare ett grått fält på sidan.

Article: Indented text

En artikelstil som rekommenderas till längre textstycken. Artikelstilen får inte användas överst på sidan eftersom stilens marginaler inte linjerar med sidhuvudet. Bilder får vara max 630px breda.

Naturvetare, botanist, zoolog och geolog men också en skicklig läkare, friskvårdare, filosof och nyskapande pedagog. Carl von Linné var en mångsidig, och internationellt vår mest kände, vetenskapsman. Svenska Linnésällskapet vill sprida och fördjupa kunskapen om Linné och hans verk – lika inspirerande idag som banbrytande på sin tid.

kör

Naturvetare, botanist, zoolog och geolog men också en skicklig läkare, friskvårdare, filosof och nyskapande pedagog. Carl von Linné var en mångsidig, och internationellt vår mest kände, vetenskapsman. Svenska Linnésällskapet vill sprida och fördjupa kunskapen om Linné och hans verk – lika inspirerande idag som banbrytande på sin tid.

Article: Grey with list

Den här artikelstilen får inte användas överst på en sida.

Stilen används för att bryta av eller lyfta viss information på en sida. Använd med sunt förnuft så att det grå inte dominerar! Det är inte ett sidformat där bakgrunden är grå utan snarare ett grått fält på sidan.

Faktaruta

Ruta att användas som faktaruta alternativ kortare punktlista.

• ...
  • ...
  • Tänk på att det ur ett användarperspektiv inte är lämpligt att bygga ”navigation” eller lägga länkar i en punktlista.

Article: Image puff

Skriv din text och ev länk i descriptionfältet. Bildstorlek 550 x 489 px. Om fältet ”link” används ska bakgrunden vara ”mörk solid”.

Artikelstilen Image puff får placeras var som helst på sidan. Kan användas med eller utan link-fältet som ger en länk med pil som i exemplet.

Länkstilen Call to action får placeras på valfritt ställe på sidan - men får INTE användas som still på länkar i bildpuffar.

Länkstilen Call to action skall inte användas för vanliga länkar av typen ”läs mer om forskningen” etc utan skall involvera en handling - exempelvis ”Hitta din ubildning”.

Länkstilen ”Call to action”

Article: Dark grey with image

Den här artikelstilen får inte användas överst på en sida eftersom stilen bryter utanför sidhuvudets marginal.

Bilden ska vara 550px bred.

Stilen används för att bryta av eller lyfta viss information på en sida. Använd med sunt förnuft så att det grå inte dominerar! Det är inte ett sidformat där bakgrunden är grå utan snarare ett grått fält på sidan.

Article: Employee

Den här artikelstilen får användas överst på en sida.

Stilen används när det finns en anställd relaterad till artikelinnehållet. Den anställda identifieras med sitt AKKA-ID och bilden hämtas från profilsidan i Medarbetarportalen. Bildens storlek ska vara 400 x 600 px (om profilbilden har en annan storlek behöver den anställda ladda upp en ny profilbild).

Om flera anställda ska visas använd Puff Employee Container.

David Naylor

Webbredaktör vid Kommunikationsavdelningen, Enheten för press och redaktion

E-post:
david.naylor[AT-tecken]uu.se
Telefon:
018-471 1763
Mobiltelefon:
070-4250466

Puff Employee Container: Fler än två anställda

Ulrika Boschloo Kagg

Webbredaktör vid Kommunikationsavdelningen, Enheten för press och redaktion

E-post:
ulrika.boschloo-kagg[AT-tecken]uu.se
Telefon:
Mobiltelefon:

David Naylor

Kommunikationsavdelningen, Enheten för press och redaktion

E-post:
david.naylor[AT-tecken]uu.se
Telefon:
Mobiltelefon:

Puff Employee Container: en anställd

Anders Hagfeldt

Rektor vid Universitetsledningen och ledningsråd, Rektor

E-post:
rektor[AT-tecken]uu.se
Senast uppdaterad: 2022-02-15