Se statistik för din InfoGlue-webb

Du som är webbplatsansvarig (WPA) – och är bekant med Google Analytics – kan skaffa besöksstatistik för din webbplats!

Observera: detta gäller inte webbplatsen för www.uu.se, eller sidor som ligger under denna!

Hur Google Analytics fungerar ligger utanför supportens ansvarsområde!

Google Analytics (GA) – så här gör du

Förberedelser

Skaffa ett Google Analytics-konto hos Google (nytt fönster)

(Kontot ser ut ungefär så här: UA-356xxxx-1)

Gör sedan så här:

• Gå till startsidan och ta fram Sidstruktur via högerklickmenyn
  • WP1: Högerklicka på komponenten Header - High
  • WP2:Högerklicka på komponenten Header
  • Välj Egenskaper
  • Klistra in kontot i fältet Google Analytics Account
  • Spara
  • Publicera

Alla webbplatsens sidor, inte bara startsidan, kommer sedan att kunna följas upp i GA.

Webbplatser som går att nå både med och utan www

Webbplatser som har webbadresser både med och utan www (sk "Redundant Hostnames") måste hanteras på ett särskilt sätt i Google Analytics för att statistiken ska bli korrekt. Vi har satt samman en hjälptext som beskriver hur man gör detta.

Lär dig om Google Analytics

Vill du lära dig mer om Google Analytics så finns det mycket material online där du kan läsa mer. Google har en egen supportsida för google analytics. Hos google finns det även Google Digitalakademin där de tillhandahåller diverse digitala gratis utbildningar bland annat om webbanalys.

Senast uppdaterad: 2021-04-28