Utbildning i webbverktyget Infoglue

Vi erbjuder:

Se vårt kursschema för aktuella kurser och datum, samt vår sida med webbfilmer om Infoglue.

Grundkurs i InfoGlue

IG har två olika redigeringslägen (gränssnitt) – vanligen benämda CMS (Content Management System) respektive EOS (Edit on Sight).

Fullredigering (CMS) för WPA och redaktörer

Ska du kunna skapa både sidor (struktur) och innehåll, ska du gå vår kurs för webbredaktörer i fullredigering (CMS). Kursen är obligatorisk för blivande webbplatsansvariga (WPA) och starkt rekommenderad för alla redaktörer som ska förändra strukturen.

Direktredigering (EOS) för skribenter

Den som enbart sköter uppdateringen av en eller ett par sidor arbetar med fördel i InfoGlues enklare redigeringsläge EOS.

Vi har just nu inte resurser att hålla kurser i EOS utan hänvisar skribenter till kontakt med sin WPA samt vår webbplats Infoglue webbsupport - med fördel de sidor som länkas på vår välkomstsida för nya skribenter, samt vår film om hur EOS fungerar (10 min). Räcker inte det är skribenten välkommen på någon av våra webbstugor, ange då i anmälan att det gäller EOS-genomgång.

Egen utbildning (Grupputbildning)

Är ni en grupp som har samma behov av utbildning eller stöd kan vi ibland ordna anpassad handledning. Kontakta oss på datautbildning@uadm.uu.se om du vill diskutera egen utbildning.

För individuellt stöd i ett specifikt ämne hänvisar vi till våra webbstugor.