Institutionen för X i media

Gör så här

Om det är någon särskild typ av pressfråga som man vill styra till specifika forskare på institutionen så passar det bra att göra det här eller på en undersida. Annars kan man gärna hänvisa till universitetets centrala pressinformatörer enligt förslaget här nedanför.

Vi rekommenderar att man som institution i första hand sätter upp ett RSS-flöde som det här ovanför för ”institutionen i media” genom vår upphandlade mediebevakningstjänst (se ramavtal i Medarbetarportalen). På så vis kan man enkelt visa upp artiklar där institutionen nämns.

Följande typer av artiklar passar bra att ha i ett nyhetsflöde på institutionens webbplats:

• Forskningsnyheter
  • Större priser och utmärkelser

Många av de saker som brukar läggas i nyhetsflöden på institutionswebbplatser löses bättre på andra sätt:

• Lediga jobb – lägg istället en tillfällig länk från startsidan till jobbannonsen.
  • Evenemang & disputationer – använd istället kalendariet (infoglue-support@uadm.uu.se kan hjälpa med att sätta upp ett kalendarium om ni inte redan har ett för institutionen.)
  • Utlysningar – lägg en tillfällig länk till utlysningen.
  • Priser och utmärkelser – tipsa i första hand nyhetstips@uadm.uu.se för publicering på Medarbetarportalen och/eller uu.se. Om det är av mindre dignitet och/eller för att bygga intern stolthet inom institutionen, använd nyhetsflödet som finns på institutionens enhetsyta i Medarbetarportalen (dessa nyheter går ut med mejl till alla medarbetare).
  • Artiklar i media – använd hellre en riktig mediebevakning enligt förslaget ovan.
  • Pressmeddelanden – tipsa istället medier direkt via mejl / telefon. Man kan inte räkna med att pressmeddelanden blir hittade på institutionens webbplats.

Webbplatsens externa användare (forskarkollegor och befintliga studenter) är inte i första hand ute efter senaste nytt från institutionen utan mycket oftare fast information. Om du är osäker på hur användandet av webbplatsen ser ut får du gärna kontakta webbredaktionen@uadm.uu.se så hjälper vi dig ta fram data.

Några saker att undvika

Sätt inte upp ett nyhetsflöde på institutionens webbplats som riktar sig till institutionens medarbetare. Denna typ av nyheter ska publiceras på institutionens enhetsyta i Medarbetarportalen. Då får alla medarbetare automatiskt en mejlavisering och du kan vara säker på att alla fått informationen.

Senast uppdaterad: 2021-01-28