Videoklipp i en artikel

Innehåll:

För att visa ett videoklipp i en artikel använder du html-taggen iframe i en artikels Källa-läge. Du kan också ladda upp en film till vår filserver, och länka till den.

Visa ett videoklipp i en artikel

För att visa en video använder du html-taggen iframe och lägger där en strömmande film från någon webbplats på Internet (såsom Youtube eller Medfarm Play).

Gör så här

1. Hämta iframe-koden för filmen. Den brukar återfinnas under rubriken "Dela", "Bädda in" eller liknande vid aktuellt videoklipp.
  2. Klistra in Bädda in-koden i en artikels Källa
    Koden ser ungefär så här: <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kI4aF5y8YBA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

YouTube:

Medfarm Play:

Länka till valfri filmfil

Du kan också ladda upp en egen filmfil till Infoglues externa filserver, och därefter länka till den. Gör då så här:

1. Ladda upp filmen till webbplatsens filarea och hämta filens adress. Se sidan om filservern för instruktioner.
  2. Skapa en vanlig länk i din artikel, och klistra in länken till filmen. Välj gärna att öppna länken i nytt fönster. Det beror sedan på vilken webbläsare besökaren använder, om filmen visas direkt i webbläsaren eller om en dialogruta för nedladdning visas.