Komponenten Puff - RSS (WP2)

Puff - RSS visar upp valfritt RSS-flöde

RSS-puffen får bara förekomma i en tredelad Puff Container.

För att hämta ett Twitterkontos RSS-flöde, sök på Internet efter "RSS Twitter". Uppsala universitet har samlat sina RSS-flöden på denna sida.

Välj in en Puff - RSS-komponent

Läs gärna först om RSS-komponenten.

1. Klicka på länken Puff - RSS i Puff Container
  2. Fyll i fälten och koppla eventuellt till sida med fler RSS-poster inom webbplatsen (där komponenten RSS Reader finns) via egenskapen Page with more RSS-posts. (Observera: fältet Number of feeds hanterar antalet poster som visas, inte antalet feeds.)
Puff-rss egenskaper
Egenskapsdialogen för Puff - RSS

Använd Puff - RSS istället för Puff - News

Om din webbplats använder komponenten News List för att lista annat än nyheter (till exempel Veckans profil etc) kan Puff - RSS användas istället för Puff - News, vilket ger fördelen att länktexten för att visa fler "nyheter" kan anpassas.

Gör så här för att hämta din "nyhetssidas" RSS-URL:

1. Gå till sidan med komponenten News List i publicerat läge
  2. Scrolla till botten av listan
  3. Högerklicka på länken Gå till RSS och välj Kopiera länkadress
  4. Klistra in URLen i fältet Feed URL
  5. Välj din sida med komponenten News List i fältet Page with more RSS posts
  6. Skriv en passande länktext