Puff- employee

Puff - emplopyee är en bild på en person från katalogen med personens kontaktuppgifter och länkar till profilsidan och/eller egen webbplats.

Employee puffen kan användas i:

• article komponenten med stil employee (klarar endast en person)
  • en 3 bred puff employee container
  • en 1 bred employee container

RIKTLINJER

För riktlinjer kring Puff - Employee se WP2-stödet.

Skapa ett Employee - puff innehåll

1. Välj skapa (i article employee-puff, puff- employee container)
  2. Fyll i personens employee id.
    Du kan hämta employee id från adressen när du letat fram personen i universitetskatalogen. I exemplet exemplet nedan som är Maria Grahn Farley, avslutas adressraden id=N15-408. Där själva employee id är N15-408
  3. Lägg eventuell till adress till extra webbplats och länknamn
  4. Välj om titel, orgnisaion, email, telefonnummer och länk till profilsidan ska visas
  5. Avsluta genom att klicka på Spara och avsluta.
  6. Om bilden är sparad med lägre upplösning än 400x600 uteblir hämtningen till puffen.
Dialogruta employee-puff egenskaper
Dialogruta employee-puff egenskaper

Not set, No och Yes

I komponentens inställningar kan man välja mellan Not set, No och Yes. När man väljer Not set så tas inställning av containern. När man väljer No eller Yes så överskrivs containerns inställning för den enskillda puff och blir det allternativt inte visa eller visa egenskapen.

Exempel

Den här artikeln använder stilen Employee-puff. Komponenten nedan är en Puff employee container för en anställd och för tre anställda. I exmplen nedan visas olika information beroende på valda inställningar.

Employee puff container - 1 employee

Anders Hagfeldt

Rektor vid Universitetsledningen och ledningsråd, Rektor

E-post:
rektor[AT-tecken]uu.se

Employee puff container - 3 employees

Senast uppdaterad: 2022-04-28