DiVA Reader

Med komponenten DiVA Reader kan du själv skapa en sökfråga i DiVA och visa resultatet på din webbplats.

Du kan till exempel göra en utsökning på kommande disputationer eller senaste publikationer.

Lägga upp ny DiVA reader komponent

1. Skapa en sökfråga i DiVA (DiVA öppnas i nytt fönster), se till att Mods är markerat vid Format
    OBS! För ett bra resultat välj maximalt 100 träffar.
  2. Klicka sedan på Skapa länk.
  3. Kopiera utsökningslänken du får fram.
  4. Öppna komponentegenskaperna för DiVA Reader på din webbsida.
  5. Klistra in din utsökningslänk i egenskapen "DiVA Url".

Redigera utsökningslänk

Om du har en befintlig utssökningslänk i DiVA så kan du redigera den på följande sätt.

1. Kopiera hela utsökningslänk som finn i egenskapen "DiVA Url".
  2. Öppna DiVAs utsökningssida
  3. Klicka på Klistra in länk längst ner på sidan
  4. Redigera länk efter behov
  5. Klicka på Uppdatera länk längst ner på sidan
  6. Kopiera den nya utsökningslänken du får fram
  7. Öppna komponentegenskaperna för DiVA Reader och klistra in din nya utsökningslänk i egenskapen "DiVA Url".

För frågor kring DiVA och hur du skapar en sökfråga hänvisar vi till DiVA Helpdesk.

Senast uppdaterad: 2021-03-23